Rasul imbunatateste memoria – studiu

?Rasul stimuleaza memoria de scurta durata, mai ales in cazul persoanelor in varsta, care si-au amintit mai bine evenimentele petrecute recent dupa ce au urmarit filme de comedie, au observat cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca persoanele in varsta isi amintesc mai usor anumite lucruri dupa o portie sanatoasa de ras deoarece rasul reduce stresul, care are un impact negativ asupra memoriei.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Loma Linda din California au cerut unui grup de 20 de adulti sanatosi sa priveasca un material video amuzant timp de 20 de minute, iar in acest interval alti voluntari au stat in liniste, fara sa priveasca vreun film.
Dupa experiment, voluntarii din ambele grupuri au fost supusi unui test de memorie si li s-au prelevat mostre de saliva pentru detectarea nivelului de cortizol, denumit si hormonul stresului.
Rezultatele au aratat ca persoanele care au urmarit filmul amuzant au avut performante mai bune in ceea ce priveste memoria pe termen scurt decat acelea care nu au ras.
De asemenea, experimentul a relevat faptul ca nivelurile de cortizol din saliva persoanelor care au ras …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *