Rata somajului din SUA a scazut in iulie la 7,4%, minimul din decembrie 2008

Rata somajului din Statele Unite a scazut de la 7,6% in iunie la 7,4% in iulie, nivel minim incepand din decembrie 2008, dupa ce numarul locurilor de munca din economia americana, cu exceptia sectorului agricol, a crescut cu 162.000.
Rata somajului a scazut ca urmare a avansului numarului de persoane angajate, insa si datorita retragerii unor persoane de pe piata muncii, potrivit cotidianului de Wall Street Journal.
Numarul locurilor de munca din economia americana, fara sectorul agricol, a crescut in iulie cu 162.000, fata de un avans de 188.000 in iunie, a anuntat vineri Departamentul Muncii din SUA.
Economistii consultati de agentia Dow Jones estimau un avans de 183.000 de locuri de munca si o rata a somajului de 7,5%.
Ultimele date sugereaza ca incetinirea economiei americane ar putea afecta angajatorii, noteaza Wall Street Journal. Taxele mai mari, reducerile de cheltuieli ale autoritatilor federale si cresterea mai lenta din afara SUA au tras in jos economia americana in ultimele luni, in timp ce ritmul angajarilor s-a mentinut la un nivel solid de la inceputul anului.
In ultimele 12 luni, economia americana a adaugat in medie 189.000 de posturi in fiecare luna, astfel ca somajul a scazut de la 8,2% in iulie 2012.
“Creseterea constanta a economiei determina companiile sa angajeze”, a declarat Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.
Avansul PIB din ultimul an a fost, insa, anemic si a determinat Rezerva Federala sa anunte miercuri ca mentine programul de sprijinire a economiei prin achizitii lunare de obligatiuni in valoare de 85 de miliarde de dolari, noteaza Wall Street Journal.
Economia SUA a inregistrat o crestere de 1,7% in trimestrul al doilea, dupa un avans de 1,1% in primele trei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *