Reactia MAE, dupa ce Ungaria a retras sprijinul Romaniei privind aderarea la OCDE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, vineri seara, ca statul roman se afla, in continuare, in discutii bilaterale cu toate statele membre ale OCDE, dupa ce Ungaria a retras sprijinul Romaniei privind aderarea la aceasta organizatie, informeaza Agerpres.
„Astazi, 8 septembrie 2017, a avut loc o reuniune a statelor membre ale OCDE pe tema extinderii organizatiei, la care Romania nu a participat, nefiind stat membru al organizatiei. Cu aceasta ocazie, s-au purtat discutii cu privire la lista posibililor candidati, care ar putea sa faca obiectul unei decizii in cadrul reuniunii Consiliului OCDE din 25 septembrie 2017”, a precizat diplomatia de la Bucuresti.

Ungaria si-a retras, vineri, sprijinul privind aderarea Romaniei si Croatiei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), potrivit diplomatiei de?la Budapesta, informeaza MTI.

De ce a izbucnit conflictul
Miercuri, ambasadorul Romaniei la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat de MAE ungar in urma suspendarii activitatii Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures. Secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar fata de situatia in care se afla respectivul liceu si a spus intr-o conferinta de presa ca actiunea autoritatilor romane …

spot_imgspot_img