Romania si-a lansat oficial candidatura pentru ca Agentia Europeana a Medicamentului sa fie mutata in Bucuresti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romania si-a lansat oficial, vineri seara, candidatura pentru relocarea Agentiei Europeana a Medicamentului, care se afla in prezent in Marea Britanie. Astfel, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a precizat ca Bucurestiul este pregatit pentru acest pas, informeaza Mediafax.
„Romania merita sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului, suntem pregatiti pentru asta, avem cel putin 50 de ani in acest domeniu. Romania a asigurat de fiecare data pentru cetatenii ei, medicamente de calitate, aparatura medicala de calitate gratie eforturilor si calificarii specialistilor nostri din domeniul Agentie Nationale a Medicamentului. Imi doresc ca EMA sa isi gaseasca locul in Romania. Ma voi intalni in perioada urmatoare cu omologii nostri din celelalte tari europene, chiar daca au candidatura sau nu. Este un proces elaborat, de lunga durata si cred ca Romania are o sansa de care trebuie sa profitam cu totii”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat ca Bucurestiul este un oras pregatit pentru a primi Agentia Nationala a Medicamentului.

?
?
In Bucuresti sunt peste 20 de spitale si zeci de clinici, toate cu medici extraordinari care primesc oferte de a pleca in strainatate, tocmai ca sunt foarte bine pregatiti. In domeniul cultural, cred ca avem excelenta, pentru ca avem Teatrul National, peste 20 de teatre, Ateneul Roman, iar pentru perioadele de weekend, Centrul Vechi este deosebit de apreciat de cetateni. De asemenea, cel mai mare buget al Primariei este alocat pentru dezvoltarea infrastructurii. Avem in stadii …

spot_imgspot_img