Reactii in PSD la plecarile inspre partidul lui Victor Ponta: Nu afecteaza stabilitatea majoritatii

“Legat de plecarile din partid, Organizatia PSD Harghita nu este de acord si nu apreciaza faptul ca unii colegi ai nostri au parasit partidul. Atunci cand esti trimis in Parlament pe o anumita lista parlamentara si sustinut de un partid si candidezi cu niste obiective cu care te angajezi in fata poporului roman nu este normal ca la jumatatea mandatului sa parasesti partidul. Sigur ca aceste plecari izolate din partid nu afecteaza stabilitatea partidului si nici majoritatea parlamentara PSD – ALDE”, a precizat Mircea Dusa.
El a spus ca principala preocupare a PSD si a coalitiei este punerea in aplicare a programului de guvernare, iar mesajul este de unitate in partid.
“Consideram ca principala preocupare a PSD si a coalitiei de guvernare trebuie sa fie aceea a infaptuirii obiectivelor din programul de guvernare. De aceea, discutiile pe care le-am purtat in interiorul organizatiei de la Harghita au fost in acest sens – sa tinem aproape, sa fim uniti si sa infaptuim obiectivele din programul de guvernare si facem apel la toti colegii nostri ca in zilele urmatoare mesajul sa fie acela de unitate, de a transpune obiectivele pe care ni le-am asumat in campanie”, a adaugat Dusa.
Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera ca noua formatiune condusa de Victor Ponta, Pro Romania, este ambitia fostului lider al PSD care se manifesta la un om care nu poate fi altceva decat sef si care a demisionat la sugestia unor forte oculte. Cat priveste plecarile din partid, Buzatu le catalogheaza drept meschine.
“Motivele plecarii unor colegi din PSD sunt destul de meschine. Pe de-o parte vizeaza o pozitie fruntasa pe listele viitoare ale alegerilor pentru PE sau Parlamentul Romaniei, iar pe de alta parte sunt anumite legaturi de prietenie dintre Victor Ponta si unii dintre cei care au decis sa il urmeze. Pro Romania este o ambitie destul de limitata a fostului lider al PSD care se manifesta la un om care nu poate fi altceva decat sef. Victor Ponta nu a inteles ca in PSD nu sunt sefi, ci doar coordonatori ai activitatii, ideea de sef fiind specifica partidelor de tip PNL si altora in capul carora se situeaza omul providential. Noi avem o maniera populara de a aborda activitatea, lucru pe care Ponta nu a reusit sa il inteleaga, cu toate ca a detinut functia de premier si a promovat politici ale PSD benefice pentru oameni. Masura capacitatii sale a fost data de abandonarea PSD atunci cand a demisionat fara sa se consulte cu nimeni, sigur la sugestia unor forte oculte”, a spus Buzatu, pentru Mediafax.
Intrebat daca se asteapta la plecarea din PSD a fostului premier Mihai Tudose, liderul PSD Vaslui a afirmat ca acesta a dat dovada de o intelegere reala a relatiilor din partid chiar in momentul in care a parasit functia de premier si nu a abandonat formatiunea.
“Mihai Tudose are o experienta indelungata in cadrul partidului, intelege ca nu poti sa iti impui doar propria vointa intr-un partid, a fost intotdeauna un om care a cantarit bine si si-a insusit o anumita disciplina rezultata din fixarea unui tel, astfel incat ma indoiesc ca va pleca din PSD”, a mai spus Dumitru Buzatu.
De aceeasi parere este si liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, care spune ca Mihai Tudose va ramane cel mai probabil alaturi de colegii sai. “Tudose e membru vechi in PSD, iar la maturitatea si experienta lui politica nu cred ca va parasi familia PSD pentru alt proiect”, a spus Dirzu, comentand informatiile publice, potrivit carora fostul premier Mihai Tudose ar putea sa se alature formatiunii lui Victor Ponta.
Intrebat cum comenteaza plecarile unor importanti membri PSD, Ioan Dirzu a spus: “Parlamentarii PSD Alba raman consecventi in proiectul alaturi de PSD. Nu vom avea probleme, nu vom avea de suferit din cauza catorva plecari. PSD isi va respecta in continuare promisiunile fata de electorat si isi va duce la indeplinire programul de guvernare”.
Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, care este si vicepresedinte PSD pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, le transmite deputatilor si fostilor ministri care au demisionat ca partidul poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai multi cei care le vor lua locul.
“Apreciez mesajele de solidaritate si unitate primite in ultimele zile din partea membrilor PSD si a maramuresenilor, care ne roaga sa ramanem puternici impotriva tuturor atacurilor sau a dezertarilor din partid. Cei care au tradat partidul si votul oamenilor din decembrie 2016, uita toate discutiile purtate in acesti ani. Multi dintre cei care azi au plecat, spuneau ieri ca PSD este cel mai puternic partid din Romania si nu poate fi distrus decat din interior. Constientizau ca adversarii PSD vor incerca sa faca exact acest lucru si faceau atunci apel la unitate. Azi uita, sau se fac ca uita, ca, PSD, prin increderea pe care o inspira in randul oamenilor, le-a oferit sansa de a munci pentru cetateni. Azi, acestia opteaza sa isi puna interesele personale in fata intereselor de grup si ale programului de guvernare care a fost votat de milioane de romani. Le transmit acestor fosti colegi ca PSD poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai multi cei care le vor lua locul”, a spus Zetea, pentru MEDIAFAX.
Potrivit acestuia, romanii nu sunt alaturi de PSD pentru un om, ci pentru ca o echipa.
Si presedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reactionat in legatura cu plecarile din partid, considerand ca nu este nimic spectaculos ca mai multi membri ai partidului au ales sa imbrace alta haina politica. Nasra spune insa ca Victor Ponta ar fi un excelent partener de platforma politica cu Dacian Ciolos, deoarece are idei usor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *