Record mondial pe Twitter, stabilit in Japonia.

Utilizatorii platformei Twitter din Japonia au stabilit un nou record mondial – ei au postat 143.199 de mesaje pe secunda incluzand cuvantul “balus”, in timpul difuzarii filmului “Castle in the Sky”, de Hayao Miyazaki, pe postul Nippon TV, relateaza Mediafax.
Filmul “Tenku no Shiro Rapyuta/ Castle in the Sky”, considerat un clasic al peliculelor de animatie, a fost difuzat de postul de televiziune Nippon TV pe 2 august, informeaza hollywoodreporter.com.
Cuvant magic in universul lui Miyazaki, “balus” declanseaza o vraja de distrugere atunci cand este pronuntat de personajele din film, in momentele de maxima intensitate ale peliculei.
Administratorii platformei Twitter au confirmat noul record mondial pe 3 august. Precedentul record mondial era de 33.388 TPS si a fost stabilit tot in Japonia, pe 1 ianuarie, atunci cand cuvantul “ake-ome” – o versiune prescurtata a urarii “La multi ani!” din limba japoneza – a fost postat in masa pe aceasta retea. Prin comparatie, in timpul freneziei mediatice care a cuprins planeta imediat dupa ce casa regala britanica a anuntat nasterea primului copil al printului William si al sotiei sale, in iulie, numarul de mesaje postate pe Twitter au atins un maxim de 25.300 pe minut.
Moda postarii cuvantului “balus” pe internet a inceput in 2003 in camerele de chat online ale retelei 2channel, extrem de populare in Japonia. Acea platforma online a fost blocata mai multe ore, din cauza traficului urias de utilizatori, la fel ca si multe site-uri dedicate pasionatilor de “anime” (seriale japoneze de benzi desenate), pe care un numar impresionant de persoane au postat acelasi mesaj.
In ultimii ani, aceasta practica s-a mutat pe Twitter, pe masura ce platforma de microblogging a devenit extrem de populara in Japonia.
Ultima oara cand filmul clasic “Castle in the Sky” (1986) a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *