REFERENDUM 2012. Korodi spune ca absenteismul maghiar la vot s-a datorat acuzatiilor nedrepte …

Deputatul UDMR Korodi Attila a declarat, luni, ca absenteismul maghiarilor la vot s-a datorat “acuzatiilor nedrepte” aduse comunitatii maghiare de “actorii principali ai referendumului” si nicidecum mesajelor lansate de Traian Basescu si de Viktor Orban, transmite corespondentul MEDIAFAX.Deputatul UDMR Korodi Attila a afirmat ca maghiarii, nemultumiti de acuzatiile si deciziile incorecte “intr-o Europa normala”, care au fost luate de-a lungul anilor atat de presedintele Traian Basescu, cat si de guvernarea Ponta, mai nou, au decis sa nu participe la referendumul.
“Sa construiesti o relatie dureaza unul, doi, trei ani. La ora actuala, ne-am trezit intr-un referendum care, daca luam partile participante, actorii principali ai referendumului, anii trecuti fiecare a adus cateva acuzatii nedrepte comunitatii maghiare sau a luat decizii care nu erau corecte pentru comunitatea maghiara intr-o Europa normala si din cauza aceasta reactia a fost de absenteism, de a ne indeparta de aceasta decizie, pentru ca cei care erau actorii principali au adus, prin deciziile lor, prin declaratiile lor, efecte negative comunitatii maghiare din Romania. Aceasta era baza de la care s-a plecat si nu vorbim despre o decizie de la o zi la alta”, a spus Korodi.
Korodi a afirmat ca tendinta electoratului maghiar de a nu se prezenta la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu s-a putut observa inca de cand au inceput pregatirile pentru consultarea cetatenilor si ca reprezentantii comunitatii maghiare au atentionat asupra acestui aspect.
“Deja de la inceputul referendumului tendinta se observa si actorii politici stiau, noi, reprezentantii comunitatii maghiare, am comunicat acest lucru, deci nu era o necunoscuta”, a spus el.
Potrivit acestuia, nici indemnul de neprezentare la vot al presedintelui Traian Basescu si nici mesajul premierului ungar Orban Viktor nu au fost de natura sa-i influenteze pe alegatorii maghiari din Romania.
“Din analizele noastre, aceasta tendinta se vedea inainte ca presedintele Basescu sa declare o cerere de neprezentare pentru cetatenii din Romania, tocmai pe argumentele pe care le-am prezentat. Declaratiile premierului Orban Viktor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *