REFERENDUM 2012. Presedintele PPMT:Ma astept ca Traian Basescu sa fie motorul …

Presedintele PPMT, Toro T. Tibor, declara ca asteapta din partea lui Traian Basescu sa fie “motorul normalizarii relatiilor romano-maghiare”, care presupune un dialog eficient despre probleme “care dor” si identificarea unor solutii, dand ca exemplu proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc.

“Eu astept de la Traian Basescu sa normalizeze relatiile romano-maghiare, sa fie un presedinte jucator in acest caz, motorul normalizarii. Normalizarea relatiilor romano-maghiare nu inseamna sa uitam toate scopurile strategice ale comunitatii maghiare, ci sa purtam un dialog eficient despre problemele care ne dor si sa gasim solutii impreuna”, a declarat presei, luni, la Sfantu Gheorghe, presedintele PPMT, Toro T. Tibor, citat de corespondentul MEDIAFAX.
In opinia liderului PPMT, Traian Basescu poate contribui la normalizarea relatiilor romano-maghiare prin adoptarea unor pozitii foarte ferme.
El a amintit, in acest context, declaratiile lui Victor Ponta si Crin Antonescu din ultima perioada, care, in opinia lui, “au alunecat catre un discurs mai mult nationalist si xenofob”.
“Presedintele Basescu poate sa puna lucrurile la loc, pentru ca este un lider politic a carui voce se aude departe. Partidul domnului presedinte nu are majoritate politica, dar ne poate sprijini in a pune aceste probleme pe ordinea de zi a discursului politic si a celui public, acesta fiind primul pas catre o solutie. In acesti ani, cei care acum suntem liderii PPMT nu am prea reusit sa punem pe ordinea de zi o serie de probleme importante si strategice pentru noi”, a afirmat Toro.
El a dat ca exemplu proiectul de lege al statutului privind autonomia Tinutului Secuiesc, care se afla in Parlament de mai multi ani.
“Va dau un singur exemplu. In urma cu multi ani, am inaintat in Parlament, impreuna cu alti colegi, un proiect de lege privind statutul autonomiei Tinutului Secuiesc. Pur si simplu nu am reusit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *