Regina Elisabeta a II-a va sarbatori jubileul de diamant cu vin englezesc

Cum isi sarbatoreste Regina Elisabeta jubileul de diamant

Trei vinuri englezesti – unul alb, unul rosé si unul spumant – vor fi servite la bordul barjei regale pe care se vor afla trei generatii ale familiei Windsor si care va fi urmata de 1.000 de ambarcatiuni intr-o parada pe Tamisa, un eveniment grandios ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.Vinul spumant, Nyetimber Classic, din 2007, provine de la podgoriile din sud-estul Marii Britanii (Sussex) si este produs din chardonnay, pinot noir si pinot meunier.
Va mai fi servit un Stopham Pinot Blanc din 2010, din aceeasi regiune, dar si un rosé Albury Vineyard Silent Pool organic din 2011, produs in Surrey.

Cel care s-a ocupat de selectie, Rupert Pritchett, este de parere ca este “foarte potrivit sa se serveasca vinuri englezesti fine la aceasta ocazie patriotica”.
In afara de regina Elizabeth si sotul ei, printul Philip, fiul lor mai mare, Charles si nepotul William se vor afla la bordul barjei regale care va naviga 11 kilometri pe Tamisa, in uralele multimii.
Serviciile meteorologice prevad averse si o temperatura de circa 11 grade Celsius duminica, ziua cea mai importanta din cele prevazute in acest weekend pentru sarbatorirea jubileului de diamant al reginei britanice.
Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii – implinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sarbatorit, pana in iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar si cu consideratie in contextul acestei perioade de austeritate.

Principalele momente festive vor avea loc de sambata, data incoronarii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *