Regulamentul Camerei Deputatilor, modificat dupa protestele opozitiei: Deputatii pot fi suspendati de la lucrarile Camerei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Prevederile sunt preluate din Regulamentul Parlamentului European, iar propunerea va intra la vot in sesiunea din toamna, potrivit lui Eugen Nicolicea.
Astfel, fata de?forma initiala, Nicolicea a anuntat ca a fost introdusa si o prevedere care le interzice deputatilor sa afiseze bannere sau pancarte in plenul Parlamentului.
a”Este interzisa perturbarea activitatii parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atat de la tribuna Camerei, cat si din sala de sedinte a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, se arata in propunerea de modificare a regulamentului.
De asemenea, presedintele de sedinta poate chema la ordine deputatii care tulbura dezbaterile sau creeaza dezordine. In cazul in care, dupa chemarea la ordine, deputatii continua sa se abata de la regulament sau impiedica in orice mod desfasurarea normala a lucrarilor, presedintele de sedinta retrage cuvantul, iar daca acestia persista, dispune eliminarea din sala. Acelasi articol prevede ca evacuarea din sala a deputatilor in situatiile prevazute mai sus se face prin secretariatul general, care cheama serviciul de securitate.
O alta prevedere stabileste ca presedintele poate suspenda sedinta, daca deputatii perturba buna functionare a acesteia.?
In plus, sunt introduse noi fapte care constituie abateri disciplinare parlamentare, respectiv: „perturbarea activitatii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduita, de curtoazie si de disciplina parlamentara” si „blocarea activitatii parlamentare”.
Iar intre sanctiunile pentru abaterile de la Regulament se stabileste: „fara a …

spot_imgspot_img