Regulile Camerei Deputatilor, modificate. Persoanele citate de comisiile parlamentare de ancheta, obligate sa se prezinte

“Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si care poate avea cuostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza in care se formeaza obiectul activitatii comisiei. Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de anheta parlamentara”, potrivit proiectului de hotarare adoptat de Camera Deputatilor, citat de mediafax.ro.
In cazul refuzului nemotivat de a raspunde solicitarilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea conducatorului autoritatii sau institutiei unde isi desfasoara activitatea persoana citata, in vederea aplicarii in mood corespunzator a prevederilor regulamentelor de organizare si functionare a institutiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmarire penala pentru infractiunea prevazuta la art. 267 din Codul Penal, prevede Regulamentul Camerei Deputatilor, in forma adoptata de plen.
De asemenea, comisia parlamentara poate “invita orice alta persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului” si care accepta sa fie audiata.
“Persoana invitata poate raspunde si in scris comisiei de ancheta parlamentara, furnizand informatiile solicitate sau poate transmite prin posta documente sau celelalte mijloace de roba pe care el detine si care sunt utile comisiei de ancheta”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *