Revizuirea Constitutiei pe tema definitiei familiei, adoptata de Camera Deputatilor. USR s-a opus vehement

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.
Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.
Initiativa urmeaza sa fie trimisa Senatului pentru dezbatere si vot.
Uniunea Salvati Romaniei critica in termeni duri initiativa legislativa de modificarea a Constitutiei, in sensul definirii familiei ca uniune intre un barbat si o femeie. Purtatorul de cuvant al USR, deputatul Dan Barna, a caracterizat initiativa ca una a “dezbinarii”, intr-un discurs de la tribuna Camerei Deputatilor, imediat dupa adoptarea legii constitutionale.
“Este oare modul in care o societate isi defineste familie imaportant? Fara indoiala ca da. Este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *