Relaxare prin aromaterapie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cateva minute de aromaterapie pot fi echivalente cu un somn odihnitor, spun specialistii.

Cu ajutorul uleiurilor de plante sau al betisoarelor parfumate ne putem deconecta si uita de stresul unei zile de munca. Este foarte important sa stim cum sa alegem esenta care ne poate fi de folos la momentul oportun. Fitoterapeutul Adela Ghiocel ne face urmatoarele recomandari:

Uleiul de lavanda actioneaza ca relaxant prin masaj si bai (10 picaturi in cada). Este renumit pentru efectul sau asupra sistemului nervos central in cazuri de depresii, apatie, in tratarea starilor de panica si epuizare nervoasa.

Uleiul Ylang-Ylang actioneaza ca un sedativ, un calmant al sistemului nervos impotriva anxietatii. Poate fi folosit pentru efectul antiseptic. Rezultate foarte bune ofera terapia aceasta in cazuri de frigiditate si impotenta.

Uleiul de pin, ca si cel de brad alunga starea de oboseala, iritarea si neincrederea in fortele proprii. Are rezultate pozitive in cazul persoanelor care sunt suprasolicitate. In raceli si stari gripale, aceste uleiuri grabesc vindecarea.

Uleiul de Pacciuli este folosit pentru virtutile sale de revigorant, energizant, antiasmatic, anti?stres. Se foloseste in cada de baie si in lampa de aromaterapie.

Uleiul de melisa este un excelent relaxant in cazul durerilor de cap. Uleiul acesta aromat (cinci picaturi) se poate combina cu cel de floarea-soarelui sau de masline. (200 ml)

Uleiul de menta stimuleaza memoria si intensifica circulatia sanguina. Este recomandat ca tonic general in cazul persoanelor depresive. Se foloseste sub forma de bai, masaj si in lampi de aromaterapie.

Uleiurile de lamai si portocal intra in categoria antidepresivelor cu efecte imediate. Se folosesc in cada (10 picaturi) si la masaje, in special combinat cu uleiul de susan sau de floarea-soarelui (150 ml).

spot_imgspot_img