DNA scoate saptamana viitoare dosarul a cel putin un ministru liberal

DNA scoate saptamana viitoare dosarul a cel putin un ministru liberal

Putina lume stie ca, pe 3 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii va lua in dezbatere raportul privind activitatea DNA. Date din acest raport cunosc aproape toti cei interesati de ceea ce se intampla in justitie. El demonstreaza, cu cifre concrete, risipa de bani si resurse umane facuta de DNA fara sa rezolve dosare importante. Acest control a fost demarat la cererea ministrului justitiei, dupa ce si-a dat seama ca nu il poate demite printr-o simpla semnatura pe procurorul Doru Tulus. Marea problema a DNA a fost ca raportul CSM este mai grav decat se asteptau si, daca este citit cu profesionalism, nu poate duce decat la demiterea intregii conduceri, in frunte cu deja celebrul Daniel Morar. Cei de la DNA cunosc rezultatele acestui control. De cand au aflat ce contine el, procurorii au intrat in vrie si au demarat o ampla actiune de discreditare a ministrului justitiei, extinzand-o curand asupra intregului guvern.

Operatiunea demonstreaza ca DNA a devenit o forta si din punctul de vedere al controlului asupra informatiei care ajunge in presa si ca subordonatii lui Daniel Morar au devenit niste asi ai diversiunilor, nemaifiind simple unelte in mana politicienilor. Cele mai bune exemple sunt modul in care, duminica, Morar a reusit, printr-un intermediar, sa anunte ca il cerceteaza pe Tudor Chiuariu, banuind ca dezbaterea publica va merge spre ideea ?uite de ce vrea ministrul sa-i demita pe procurori!?; cererea aproape simultana a avizului Palatului Cotroceni pentru anchetarea lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, ei fiind adversari in dosarul ?Termopane?, dar aliati in problema motiunii de cenzura a PSD. Informatia pentru public este ca Guvernul este salvat de niste oameni din interiorul PSD, care ? uite! ? au dosare la acelasi DNA.

Urmatoarea diversiune pe care DNA o pregateste, ziua de 3 octombrie apropiindu-se in fuga, se pare ca a fost discutata si la Vila Neptun, in timpul intalnirii pe care Traian Basescu a avut-o cu liderii PD Emil Boc, Gheorghe Albu, Adriean Videanu, Elena Udrea si Vasile Blaga. Se pare ca presedintele stie ca saptamana viitoare DNA va scoate pe piata cel putin un dosar al inca unui ministru liberal aflat in functie. Ca si in cazul lui Mitrea, se pare ca dosarul este in lucru tot la sectia procurorului Doru Tulus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *