Renault si KIA, cei mai afectati producatori auto, daca i se impun sanctiuni dure Rusiei.

Renault si KIA ar avea cel mai mult de suferit dintre toti marii producatori auto, in cazul in care statele occidentale vor impune Rusiei sanctiuni mai dure, pentru a pedepsi Kremlinul pentru rolul in criza din Ucraina si anexarea Crimeei, informeaza Mediafax.
Rusia a reprezentat anul trecut 8% din totalul vanzarilor Renault, excluzand brandurile rusesti, cel mai ridicat procentaj in randul companiilor auto straine, potrivit Bloomberg.
Pe pozitia a doua se afla compania sud-coreeana KIA, cu 7,2% din vanzari pe piata din Rusia, iar locul al treilea este ocupat de Hyundai, cu 3,8%.
Presedintele rus, Vladimir Putin, este acuzat de UE si SUA ca a sustinut, inclusiv prin trimiterea de trupe, secesiunea regiunii ucrainene Crimeea si alipirea ulterioara la Rusia.
Economia Rusiei, deja fragila, ar putea intra in recesiune odata cu retragerea capitalurilor straine, a avertizat firma de cercetare Capital Economics. Declinul ar putea fi si mai puternic daca Uniunea Europeana si SUA adopta sanctiuni mai dure pe langa restrictiile la calatorie si inghetarea de active in cazul unui numar restrans de oficiali rusi si ucraineni.
Citeste si:? Basescu: Se adopta noi sanctiuni pentru Rusia
“Rusia ar putea deveni o problema. In privinta expunerii directe, Renault are probabil cea mai mare dependenta, iar piata ruseasca este foarte profitabila pentru ei. Ar avea un impact semnificativ asupra castigului”, a declarat Sascha Gommel, analist la Commerzbank.
Piata auto din Rusia a scazut cu 4% in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *