Renuntarea la zahar si suplimente vitaminice – cheia longevitatii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Renuntarea la zahar si suplimente vitaminice poate contribui la prelungirea duratei vietii, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii germani si publicat in revista Cell Metabolism, transmite Reuters.

Cercetatorii de la Universitatea din Jena si de la Institutul german de nutritie umana au descoperit ca restrictionarea consumului de glucoza, care se gaseste mai ales in dulciuri si care este o sursa importanta de energie pentru organism, a contribuit la prelungirea cu 25% a duratei de viata in cazul unor specii de viermi – echivalentul a 15 ani umani.

Cheia procesului de prelungire a duratei de viata este cresterea nivelului de radicali liberi – molecule instabile care distrug celulele organismului si de care oamenii incearca sa scape prin consumul de alimente si bauturi bogate in antioxidanti, precum vitamina E, potrivit cercetatorilor.

Organismul viermilor care au primit mai putina glucoza a generat initial mai multi radicali liberi ca de obicei. Sistemul imunitar a construit, in schimb, foarte repede un sistem de aparare impotriva radicalilor liberi, a indicat endocrinologul Michael Ristow, coordonator al studiului.

„Organismul are nevoie de glucoza, dar excesul de zaharuri nu este sanatos”, a spus Ristow.

Studii anterioare au demonstrat faptul ca reducerea cantitatii de calorii la viermi si maimute poate contribui la cresterea longevitatii.

Noul studiu sugereaza si faptul ca antioxidantii, despre care se crede de multa vreme ca ajuta la mentinerea sanatatii organismului, fac mai mult rau decat bine, a spus Ristow.

Antioxidantii si vitaminele neutralizeaza radicalii liberi si impiedica organismul sa construiasca sisteme de aparare eficiente impotriva acestora, a spus cercetatorul.

spot_imgspot_img