Reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Ministerul Muncii au facut verificari, in cazul elevului cu ADHD

Reprezentantii Ministerului Educatiei si ai Ministerului Muncii au efectat, luni, verificari la Pitesti, in cazul elevilor care au protestat la Scoala 16, fata de un coleg diagnosticat cu ADHD, informeaza surse?din Inspectoratul Scolar Judetean Arges, citate de Agerpres.
Potrivit acelorasi surse, reprezentantii celor doua ministere au cerut relatii privind demersurile facute de autoritatile scolare pentru solutionarea cazului, precum si documente referitoare la situatia scolara si medicala a elevului cu ADHD.
Elevii unei clase a VII-a de la Scoala 16 din Pitesti au refuzat timp de trei zile sa intre la ore, afirmand ca nu se simt in siguranta din cauza colegului lor, care i-ar fi amenintat in repetate randuri cu acte de violenta. Protestul copiilor a fost sustinut si de parinti.
Protestul elevilor a incetat pe 20 octombrie, dupa o serie de demersuri facute de reprezentantii tuturor institutiilor abilitate.
“Dupa o analiza a tuturor informatiilor legate de acest caz si dupa consultarea parintilor elevului, s-a convenit ca acesta sa efectueze in zilele urmatoare un consult medical de specialitate, urmand ca pe parcursul acestei perioade sa beneficieze de scutire medicala de la orele de curs. Numai dupa realizarea acestor investigatii medicale, coroborate cu rezultatele evaluarilor psihologice, specialistii vor putea stabili daca elevul isi va putea continua studiile in invatamantul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *