Reprezentantul CE Oltenia in AGA de la Pandurii cere explicatii despre numirea lui Liviu Andrei

de Gigi Ciuncanu Publicat la: 29.09.2013 13:32 Ultima actualizare: 29.09.2013 13:33

Ion Raut, reprezentantul Complexului Energetic Oltenia in Adunarea Generala a Actionarilor de la Pandurii Targu Jiu, spune ca ii va cere explicatii oficiale lui Marin Condescu despre decizia de a-l numi manager al clubului pe subprefectul de Bucuresti Liviu Andrei.
Ion Raut, director de resurse umane in CE Oltenia si reprezentant al unitatii in AGA de la Pandurii, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca doreste o discutie “la modul cel mai serios” despre “viziunea” pe care Condescu o are cu privire la viitorul echipei prin aducerea lui Andrei ca director general.

“Dorim o discutie in AGA la modul cel mai serios cu privire la viziunea domnului Condescu despre acest club si despre decizia respectiva. Dumnealui trebuie sa dea niste explicatii, desi noi asteptam de mult timp explicatii din partea sa si cu privire la modul in care sunt cheltuiti banii echipei. Nu vom discuta public despre acest subiect pentru ca nu stim viziunea domnului Condescu in acest moment. Asociatii sunt persoane juridice care-si trimit in AGA reprezentantii pe care ii doresc. Noi nu ne retragem acum, ci, dimpotriva, avem un set nou de intrebari pentru domnul Condescu, set care se adauga la celelalte carora domnul Condescu nu le-a oferit raspunsuri nici pana acum cu privire la modul de cheltuire a banilor de la echipa”, a afirmat Raut.
El a mai spus ca o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor va fi convocata in cursul lunii octombrie: “Asteptam momentul oportun pentru sedinta respectiva, nu acum, cand sunt meciuri de disputat. Sunt convins ca domnul Condescu isi va fauri cele mai bune explicatii cu privire la aceasta decizie si ca nu trebuia sa ne consulte pentru un astfel de lucru mult prea bun pentru Pandurii, cu ghilimelele de rigoare”.
Ion Raut, director de resurse umane in CE Oltenia, a fost numit in primavara ca reprezentant al unitatii in AGA de la Pandurii, numirea sa fiind contestata de Marin Condescu, acesta invocand o prevedere din statutul clubului conform careia asociatii sunt reprezentati in Adunarea Generala a Actionarilor doar de directorii generali.
Atat Raut, cat si managerul general al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, au anuntat de mai multe ori ca au convocat AGA si Consiliul de Administratie de la Pandurii pentru a propune schimbarea lui Marin Condescu din functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Sedintele nu au avut insa loc sau nu a fost intrunit cvorumul necesar.
Sambata seara, presedintele Consiliului de Administratie de la CS Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager general al clubului pe subprefectul de Bucuresti Liviu Andrei.
Liviu Andrei spunea, la randul sau, ca despre numirea sa in functie a purtat discutii cu acesta, dar si cu reprezentantii Primariei Targu Jiu si ai Artego SA Targu Jiu, care sunt asociati la Pandurii. El a declarat insa ca nu a avut nicio discutie cu nimeni din partea Complexului Energetic Oltenia, finantatorul principal de la Pandurii, reprezentantii acestuia solicitand pana acum de mai multe ori inlocuirea din functia de presedinte al Consiliului de Administratie a lui Marin Condescu.
Ulterior, Andrei a declarat corespondentului MEDIAFAX ca luni isi va depune oficial demisia din postul de subprefect de Bucuresti, dar ca probabil nu va reusi sa activeze la club de la 1 octombrie.
Duminica, primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, care este reprezentant al Consiliului Local in Adunarea Generala a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a decis sa se retraga din AGA, iar in perioada urmatoare Consiliul Local Targu Jiu se va intruni intr-o sedinta extraordinara pentru a-si desemna un nou reprezentant in locul sau.
El a precizat ca Primaria si Consiliul Local Targu Jiu vor ramane alaturi de echipa Pandurii, punand la dispozitia clubului terenul de joc si celelalte facilitati pe care autoritatile locale le-au oferit si pana acum.
Primarul a explicat ca a luat decizia de a se retrage din AGA a clubului nemultumit de modalitatea in care subprefectul de Bucuresti Liviu Andrei a fost numit manager general al clubului, fara aprobarea Consiliului de Administratie si a Adunarii Generale a Actionarilor.
“Trebuie luate aprobari de la CA, de la AGA, nu asa, pompieristic. Trebuia sa se lucreze mai organizat, sa fie prevazut postul in organigrama, nu in pripa, cum s-a facut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar si Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la club si ar fi trebuit consultati si ei, mai ales ca sunt principalul finantator”, a adaugat Florin Carciumaru, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *