Reteta traditionala: Zacusca din vinete si ardei

Zacusca din vinete, ardei, ceapa si ulei de masline este delicioasa si se pregateste cu sapte ingrediente la indemana, dupa reteta sugerata de food.com.
Ingrediente
3.6 kg de vinete proaspete
2.7 kg de ardei rosii
900 g de ceapa
doua lingurite cu sare, sau dupa gust
o jumatate de lingurita cu piper negru
400 g de pasta de rosii
400 ml de ulei de masline
Mod de pregatire
Se coc vinetele si ardeii, la aragaz sau pe gratar, dupa care se curata de coaja innegrita.
Apoi, separat, se dau prin blender vinetele, ardeii si ceapa.
Intr-o oala mare, se toarna uleiul de masline si ceapa data prin blender. Se caleste ceapa la temperatura medie, pentru aproximativ patru minute.
Dupa aceea, se adauga pasta de vinete, cea de ardei si cea de rosii, sarea si piperul.
Se lasa pe aragaz pana cand apare un strat subtire de ulei deasupra. Daca din lingura curge doar ulei, nu si zacusca, atunci preparatul este gata.
In final, se gusta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *