Reteta zilei: Cannelloni cu carne de vita

Ingrediente
10 cannelloni
Pentru umplutura de ricotta si spanac
1 ? cana branza ricotta
60 g parmezan razuit
120 g crema de branza, moale
5 maini spanac
3 catei de usturoi, tocati fin
2 galbenusuri
sare
piper
Pentru sosul bolognez
500 g carne tocata de vita
1 pahar suc de rosii
2 morcovi mici, tocati
1 tija telina
a?” cana ceapa tocata
? lingura zaharsare piper
Mod de preparare
Pune cam o lingura de ulei intr-o cratita la foc mediu. Cand s-a incins, pune usturoiul si soteaza-l. Pune frunzele de spanac si lasa pe foc cateva minute, amesteca, sa se inmoaie. Presara sare si apoi scurge spanacul printr-o strecuratoare desupra unui vas si da la o parte sa se raceasca. Scurge lichidul din spanac cand s-a racit.
In aceeasi cratita, pune 1-2 linguri ulei la flacara medie. Adauga ceapa, telina si morcovul. Soteaza pana cand ceapa si telina s-au mai inmuiat si devin translucide. Adauga carnea tocata, piper si lasa pe foc cu ceapa, morcovii si telina.
Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba 20 de minute. Da deoparte. In timp ce sosul bolognez clocoteste, pregateste umplutura de ricotta. Pune ricotta, parmezanul, crema de branza, galbenusurile si spanacul cu usturoi intr-un vas. Amesteca bine. Presara sare si piper dupa gust si transfera umplutura intr-un pos sau intr-o punga taiata la un colt.
Pune cannelloni intr-o tava intr-un singur strat. Acopera cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *