RETETA ZILEI: Curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O reteta spectaculoasa, tipica bucatariei indiene. Se serveste cu paine indiana sau lipie. VEZI mai multe retete pe BUCĂTĂRIA.NET.

Ingrediente:2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal1 lingura seminte de mustar maro sau negre3 ardei iuti rosii uscati12-15 frunze de curry2 cepe taiate feliicate 2 lingurite de coriandru macinat, garam masala si curcuma500g de rosii taiate sferturi800g de cartofi, curatati si taiati in bucati foarte mari400ml lapte de cocospaine indiana sau lipie, pentru servitPentru sosul de iaurt150g de iaurt naturalcoaja rasa si zeama de la 1 lamaie? castravete, curatat de seminte si dat prin razatoarea mare1 mana mica de frunze de coriandru, tocate grosierMod de preparare:1. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc semintele de mustar, ardeiul iute si frunzele de curry, pana ce semintele incep sa se desfaca. Se adauga ceapa si se caleste pana ce se inmoaie si incepe sa se rumeneasca. Se adauga condimentele si se amesteca, apoi rosiile; se prajeste inca 5 minute. Se adauga cartofii si se amesteca totul bine. Se toarna laptele de cocos si 200ml de apa. Se lasa la fiert 20-25 de minute, amestecand din cand …

spot_img