RETETA ZILEI: Pate englezesc de rata

De ce ai nevoie pentru pate englezesc de rata
1 piept rata300 g bacon4-5 mieji de nuca, pisati300 g pui dezosat? catel usturoi pisat1 praf piper1 praf sare1 lingura patrunjel tocatcateva boabe de ienupar2 linguri coniac100 ml vin alb sec50 ml supa de puiunt, pentru uns200 g dulceata de merisoaresalata verde, pentru decor.
Citeste si?DESERT FESTIV: Bradut cu crema de ciocolata, reteta pas cu pas
Cum se face pateul englezesc de rata
Speli pieptul de rata. Ii cureti pielea si o tai bucatele fine. Tai puiul si baconul, din care pastrezi 12 fasii pentru a infasura pateul in ele. Pui deoparte 100 g de pui, jumatate din pieptul si pielea de rata si le tai bucati.
Carnea ramasa o pasezi cu blenderul. Pui usturoiul, sarea, piperul, miejii de nuca, boabele de ienupar, patrunjelul, coniacul, vinul si supa de pui si amesteci bine. Adaugi bucatile de carne si lasi la marinat peste noapte, la frigider. Ungi cu unt o tava. Pui fasiile de bacon pe toata suprafata tavii, lasand sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *