Reteta zilei: Tarta de mazare si fasole verde cu bacon

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mazarea este una dintre cele mai sanatoase leguminoase. Este bogata in proteine de inalta calitate si este recomandata, in special, in diete pentru intarirea sistemului imunitar. Aceasta delicioasa tarta de mazare si fasole verde cu bacon este usor de preparat si foarte sanatoasa.
Citeste si: Reteta zilei, cu legume de mai: Clatite cu sunca si sparanghel
INGREDIENTE:
500 g aluat de patiserie, proaspat sau congelat
faina pentru presarat
175 g mazare verde proaspata
175 g boabe de fasole verde
12 frunze de busuioc
200 ml smantana140 g bacon
patru oua mari
100 ml lapte
50 g parmezan
sare
piper
MOD DE PREPARARE
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau treapta 6.
Citeste si: Aperitiv delicios si sanatos: Briose cu urzici
Intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu faina pana obtii suficient cat sa imbraci o tava rotunda cu un diametru de 28 cn. Ai grija sa nu fie prea gros. Asaza frumos aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si unt, lasand marginile in afara. Baga la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, fierbe pentru cinci minute boabele de fasole verde si mazarea, cat sa se inmoaie. Scurge-le, clateste-le bine. Pune-le intr-un bol cu busuioc, trei linguri de smantana, sare si piper. Paseaza compozitia cu un blender pana devine cremoasa.
Pune baconul intr-o tigaie care nu se lipeste si lasa-l cateva minue sa se prajeasca-usuce putin pana …

spot_imgspot_img