REVISTA PRESEI. Cine stinge lumina inainte de parlamentare

Ziarele de vineri?scriu despre inceperea prigonirii jurnalistilor incomozi inainte de alegerile parlamentare, dar si despre o noua serie de dezvaluiri ale?brokerului fugar Cristian Sima.
Adevarul ne spune “Cine stinge lumina inainte de parlamentare. O precizare si o radiografie” – “in ultimele cicluri electorale am asistat la o miscare organizata: eliminarea jurnalistilor incomozi. Pentru ca breasla jurnalistilor nu are anticorpi, eliminarea incomozilor se face in vazul tuturor fara niciun reflex de aparare. Mea culpa pentru faptul ca in ultimul meu text am bagat la gramada cu mercenari si oameni pe care ii apreciez, ultimii jurnalisti care fac rezistenta”.
“Daca nu ai trecut prin asa ceva, sa devii incomod intr-o redactie, nu ai cum sa intelegi cum incepe presiunea, cum te consuma si cum, odata ce ai fost indentificat drept tinta, oamenii din jurul tau, din alte redactii, dispar, nu au reactie, te lasa prada in groapa cu lei. Nu ai cum sa intelegi batalia asta care implica atat de multe: siguranta ta financiara, principiile care sunt ca aerul pentru tine, amenintarile, telefoanele, insinuarile, un lung proces care iti intinde nervii la maxim. Cei care raman alaturi de tine sunt la fel de nebuni ca tine. Au ramas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *