REVISTA PRESEI. Crin Antonescu este la vanatoare de alegatori.

Evenimentul Zilei este de parere ca liderul PNL, Crin Antonescu, este “la vanatoare de alegatori”.
Liderii USL se incaiera pentru voturile celor nemultumiti de proiectul Rosia Montana. Antonescu a declarat ca PNL nu sustine proiectul. In replica, Ponta a anuntat ca acesta va fi respins in Parlament.
Proiectul Rosia Montana a creat o criza fara precedent in USL. Intrucat se pregateste pentru intrarea in cursa electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014 si doreste sa isi atraga simpatia electoratului, liderul PNL Crin Antonescu a anuntat ieri ca nu sustine proiectul Rosia Montana si ca, din punctul sau de vedere, acesta trebuie retras sau respins in Parlament. Asa cum, de altfel, a recunoscut si Victor Ponta, liderul PNL nu s-a consultat cu partenerii sai de alianta in momentul in care a facut anuntul.
Si Romania Libera scrie despreConflictul deschis la varful USL si cum Parlamentul este prins intre ambitiile lui Ponta si Antonescu
Si tot Evz arata ca “Sondaj CSOP. Greselile liderilor USL sufla vant in panzele lui Basescu”. Traian Basescu a ajuns la egalitate in sondaje cu prezidentiabilul PNL, Crin Antonescu. Increderea in institutia prezidentiala este in crestere, in timp ce romanii nu mai cred ca USL ii va ajuta sa treaca peste criza economica.
Presedintele Traian Basescu, in usoara crestere pe fondul greselilor lui Ponta
Candidatul USL la prezidentiale, Crin Antonescu, a ajuns, in sondaje, la egalitate cu presedintele Traian Basescu, diferenta fiind ca Antonescu este in scadere, iar Basescu in crestere, potrivit celui mai recent barometru CSOP, intrat in posesia EVZ.
Conform celui mai recent sondaj CSOP, efectuat in perioada 24 august – 1 septembrie, presedintele Traian Basescu si prezidentiabilul USL Crin Antonescu sunt cotati cu acelasi procent – 17% si se situeaza, amandoi, pe locul patru.
Din datele sondajului se observa ca Antonescu se inscrie pe un trend descendent, liderul PNL fiind cotat in iunie si iulie cu 18%, iar in martie, aprilie si mai cu 19%. Situatia ar trebui sa-l ingrijoreze pe candidatul USL, in contextul in care Traian Basescu se afla la finalul unui mandat de zece ani, afectat printre altele si de criza economica izbucnita in 2009, iar Antonescu, in principiu, nu ar avea de ce sa se erodeze.
Capital prezinta prima harta a riscurilor de inundatii realizata de Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Locuitorii din doar sapte judete se pot bucura ca sunt feriti aproape complet de calamitate
Douasprezece din cele patruzeci de judete ale Romaniei prezinta un risc ridicat si foarte ridicat de inundatii, arata o harta realizata de Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor si obtinuta in premiera de Capital. In fapt, cu exceptia a sapte judete, majoritatea din centrul tarii, intreaga Romanie este expusa la inundatii. “Teoretic, toate luncile raurilor sunt expuse inundatiilor. Principalele cauze pentru care aceste zone sunt inundate se includ precipitatiile, viiturile si capacitatea de transport a albiilor minore. Inundatiile reprezinta, asadar, un risc cu o frecventa ridicata in Romaniaa”, spune Nicoleta Radu-Neacsu, noul director al Poolului. Frecventa ridicata a inundatiilor, precum si intinderea lor extrem de vasta, se traduce, anual, in pagube de sute de milioane de euro, arata Capital.
Tot in Capital citim ca “Statul s-a imprumutat cu 1 miliard de lei, pentru prima data dupa 8 luni”. Ministerul Finantelor (MFP) a derulat ieri prima licitatie cu o valoare indicativa de 1 miliard de lei din acest an, in urma careia a atras o suma similara. Un imprumut de 1 miliard de lei nu mai fusese consemnat de la finele lunii ianuarie. Pe de alta parte, costul de imprumut a crescut semnificativ fata de licitatia precedenta cu o scadenta similara.
Licitatia de ieri a constat in vanzarea de obligatiuni de stat cu maturitatea la 3 ani, bancile si clientii lor punand la bataie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *