CRIZA SIRIA. Merkel este incantata de propunerea Rusiei privind arsenalul chimic al Siriei.

Cancelarul german Angela Merkel a catalogat luni ca “interesanta” propunerea rusa de plasare a arsenalului chimic apartinand regimului sirian sub control international si si-a reiterat opozitia categorica fata de o interventie militara in Siria,potrivit Mediafax.
“Astazi (luni) a aparut o propunere interesanta, cu Rusia care a indemnat pentru prima data Siria sa isi puna arsenalul chimic sub control international”, a declarat cancelarul intr-o emisiune, pentru postul public ARD, in cadrul campaniei pentru alegerile legislative de la 22 septembrie.
“Daca urmeaza fapte, ci nu este vorba doar despre o castigare de timp, iar acest lucru se concretizeaza, atunci Germania va actiona pentru ca sa fie urmata aceasta cale”, a adaugat Merkel, care era inconjurata de un grup de 150 de alegatori reprezentativi din cadrul corpului electoral german.
“Este necesar sa se incerce totul pentru a se ajunge acolo fara o interventie militara”, a adaugat ea.
Cancelarul a repetat in mod foarte clar ca, in cazul unei interventii militare in Siria, “Germania nu (se va angaja) sub nicio conditie, indiferent de mandat”.
“Dupa folosirea armelor chimice, nu putem sa ignoram Siria, deoarece exista o conventie internationala care interzice utilizarea acestora”, a spus Merkel.
Insa “interventii militare reprezinta intotdeauna ultimul recurs” si este necesar “sa de ofere toate sansele posibile dreptului international” inainte sa se ia in calcul actiuni militare, a pledat ea, indemnand ca mai intai sa se “astepte raportul inspectorilor” ONU privind folosirea unor arme chimice in Siria.
Merkel, care spera sa obtina al treilea mandat de patru ani la conducerea unei tari a carei populatii este hotarat opusa interventiilor militare externe, a surprins vineri, cand nu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *