Rezultat istoric pentru Usain Bolt, dupa ce Jamaica a castigat stafeta de 4×100 de metri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Jamaica a castigat in premiera stafeta de 4 x 100 de metri la Campionatul Mondial de atletism de la Berlin, iar Usain Bolt a reusit o „tripla” istorica in probele de sprint.

Bolt, care a alergat in al treilea schimb, a devenit singurul sprinter care sa detina titlurile olimpice si mondiale in probele de 100 de metri, 200 de metri si 4×100 de metri.

Cu o stafeta de exceptie, din care au mai facut parte fostul recordman mondial Asafa Powell, Michael Frater si Steve Mullings, Jamaica nu a avut emotii nicio clipa, desi schimbul dintre Bolt si Powell a fost departe de a fi perfect.

Jamaica a terminat proba cu al doilea timp din istorie, 37,31 secunde – doar recordul stabilit de aceeasi echipa la Olimpiada de la Beijing fiind mai bun, 37,10 secunde – fiind secondata de Trinidad & Tobago, iar Marea Britanie a luat bronz-ul.

Fara marea rivala in finala, echipa SUA fiind descalificata in semifinale pentru un schimb incorect, Jamaica nu a mai avut motivatia de a dobori recordul mondial, insa a reusit sa il corecteze pe cel al competitiei, stabilit de americani in 1993, cu 9 sutimi de secunda.

spot_imgspot_img