Ridicarea imunitatii parlamentare a lui Eugen Bejinariu, la vot in plenul Camerei

Directia Nationala Anticoruptie a cerut la inceputul saptamanii aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul “Microsoft 2”, fiind suspectat de abuz in serviciu dupa ce, in perioada 2003-2004, cand a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi initiat si sustinut hotararile de Guvern privind licentele Microsoft pentru scoli.?
Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridica, pentru a-si studia dosarul. El a spus la final ca nu a comis niciun abuz in serviciu si, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost mandatat imperativ sa semneze contractul privind licentele Microsoft pentru scoli.
“Am vazut in referatul procurorilor ca exista o acuzatie ca as fi savarsit o infractiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz in serviciu, in sensul ca am initiat proiecte de HG, caci era atributul meu sau al oricarui ministru, ca nu am fost singurul initiator – de fapt eu am contrasemnat. O hotarare care a fost, in final, a fost aprobata in sedinta de Guvern”, a spus Bejinariu.
Deputatul PSD a mai aratat ca, in calitate de secretar general al Guvernului, a fost “mandatat in mod imperativ sa semneze contractul”. “Eu, ca ministru al SGG, am fost mandatat imperativ prin Hotarare de Guvern sa semnez acest contract si actul aditional. Contractul e parte integranta din HG, publicat in Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract”, a adaugat Bejinariu.
Comisia juridica urmeaza sa dea, luni, in jurul orei 14.00, un raport in privinta cererii DNA care il vizeaza pe Eugen Bejinariu. Avizul comisiei este unul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *