RISE Project: Legatura dintre Liviu Dragnea si firma TelDrum, dezvaluita intr-un raport secret al serviciului Doi Si-un Sfert

RISE Project a publicat o noua ancheta care il vizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pornind de la un raport?secret al fostei “Doi si-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta legaturile sefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC TelDrum. Publicarea materialului a fost amanata din cauza unui control efectuat de ANAF la redactia RP.
Nota “Doi si-un sfert” descrie o “retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudeaza fonduri europene si guvernamentale, potrivit RISE Project.

Documentul il identifica inca din primele randuri pe Dragnea ca fiind “detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”. Oricine detine aceasta hartie, care specifica un anumit procent din actiuni, are drept de proprietate asupra unei firme.
La vedere, insa, de corporatia Tel Drum se ocupa prieteni ai lui Dragnea din tinerete. Este vorba despre omul de afaceri Marian Fiscuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinas, fostul presedinte al Companiei Nationale de Drumuri Cristian Duica, directorul general al Tel Drum Petre Pitis.
DGPI ar mai fi descoperit ca Tel Drum ar fi finantat ilegal campaniile electorale in care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizata perioada 2008 – 2009, cand au avut loc alegeri locale, legislative, prezidentiale.
Raportul prezinta si “organigrama” gruparii. Marian Fiscuci, primul patron al Tel Drum, e prieten cu Liviu Dragnea din scoala generala. Au ramas parteneri in poltica, afaceri si dosare, a mai adaugat sursa citata.
Jurnalistii au scris ca, in raport, sunt trecuti in revista oamenii de baza ai sefului PSD: afaceristul Marian Fiscuci (foto dreapta), fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea – Florinel Marinas, fostul presedinte al Companiei Nationale de Drumuri – Cristian Duica, directorul general al Tel Drum – Petre Pitis, functionari de la Fisc si jurnalisti locali.
DGPI a mai fost preocupat de banii care ajung la PSD, descoperind ca Tel Drum ar fi finantat ilegal campaniile electorale in care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizata perioada 2008 – 2009, cand au avut loc toate tipurile de alegeri, locale, legislative, prezidentiale.
Au fost monitorizate si alte afaceri ale familiei, precum o tranzactie subevaluata intre sotii Bombonica si Liviu, cu hotelul Turris din Turnu Magurele. Si, odata cu asta, ofiterii de informatii au aflat un modus operandi. Fostele active de stat, instrainate pe nimic in cercul Dragnea, generau evaziune fiscala. Valori reduse, deci taxe mici.
Raportul dezgroapa si zorii prieteniei dintre presedintii de azi ai Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, adica tandemul politic care guverneaza tara, scriu jurnalistii RISE Project.?
Intreaga ancheta RISE Project poate fi citita AICI.
Redactia “Rise Project” a fost vizata, joi, de un control inopinat al inspectorilor antifrauda de la ANAF, in ziua in care site-ul anuntase publicarea unei anchete.
Intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Rise Project scrie: “Tocmai am fost vizitati la redactie de inspectia Antifrauda de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepresedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman si asociat in Fundatia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicam curand articolul “.
Liviu Dragnea a declarat, intr-o interventie telfonica la Romania TV, ca nu are nicio legatura cu descinderea celor de la ANAF.

“Am primit un mesaj de la Rise Project acum 30 de minute. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *