Romania si Coreea de Sud vor coopera in domeniul avioanelor de lupta

Ministerul Apararii Nationale al Romaniei pregateste o cooperare cu armata si cu industria militara din Coreea de Sud.
Proiectele bilaterale ar putea viza avionul T-50, fregatele Fortelor Navale Romane, precum si un sistem de aparare anti-aerian.
Aceste teme au fost discutate la Seul, cu prilejul vizitei unei delegatii din Departamentul pentru Armamente din MApN la Expozitia Internationala Aerospatiala in Domeniul Apararii “ADEX 2015″.
Expozitia s-a desfasurat in perioada 18-24 octombrie 2015. Din delegatia romana au facut parte generalul Catalin Moraru, loctiitorul sefului Departamentului pentru Armamente, si generalul Lian Somesan, seful resurselor Statului Major al Fortelor Aeriene.
Informatia referitoare la viitoarea cooperare cu Coreea de Sud provine de la Departamentul roman pentru Armamente.
Etapa a doua din programul de modernizare a fregatelor este programata sa se desfasoare in urmatorii ani si se va aplica la navele a”Regele Ferdinand” si “Regina Maria”, care au fost modernizate initial in Anglia. Participarea Coreii de Sud la modernizarea unor nave de razboi romanesti va reprezenta o premiera.
Despre sistemul de aparare anti-aerian la care vor coopera Romania si Coreea de Sud nu exista date suplimentare, dar se stie ca apararea antiaeriana a Romaniei utilizeaza in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *