Romania, lider european la accidente rutiere

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Numarul accidentelor auto din Romania este de trei ori mai mare decat media UE, iar la fiecare trei accidente rezulta un deces, fata de un deces la 40 de evenimente rutiere media europeana, cauzele principale fiind starea precara a infrastructurii si comportamentul soferilor, potrivit unui studiu realizat de Societatea Academica din Romania. Comparatia se refera la cele 25 de state ale UE, anterior aderarii Romaniei si Bulgariei. Printre cauzele care tin de infrastructura se numara existenta unor zone periculoase, traversarea satelor liniare si a oraselor fara a fi luate masuri adecvate de reducere a riscurilor de accidente, precum si traficul local lent de pe drumurile nationale, in lipsa rutelor alternative. Zonele periculoase apar in principal ca urmare a intretinerii defectuoase.
Potrivit evaluarilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, circa 30% din drumurile nationale sunt in stare proasta din cauza intarzierilor legate de intretinere, iar 60% din retea are nevoie de reparatii sau modernizari urgente.
Dintr-un total de 5.868 kilometri de drumuri europene, 1.811 kilometri sunt in stare foarte buna, 1.108 kilometri sunt in stare buna, 1.863 kilometri in stare acceptabila si 1.086 kilometri in stare proasta, conform Companiei de Autostrazi

spot_imgspot_img