Romanii de pana in 40 de ani incep sa economiseasca mai mult

De asemenea, ponderea celor care aleg sa economiseasca prin depozite la termen este in continua crestere, arata sursa citata.
“Aceasta evolutie arata ca economisirea joaca un rol din ce in ce mai important in viata tinerilor si reprezinta un semnal pozitiv in ceea ce priveste cresterea bunastarii tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, in prezent clientii tineri prefera sa economiseasca in lei spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand economiseau in egala masura in euro si lei”, a declarat Anda Pastean, seful Departamentului Dezvoltare Afaceri Clienti Persoane Fizice, BCR.
Din punct de vedere geografic, trei din primele cinci judete sunt din Moldova (Suceava, Neamt si Bacau) la care se adauga Bucuresti si Prahova, insa in judetele Arges, Alba si Brasov se inregistreaza cele mai importante cresteri in ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clientii cu varsta de pana la 40 de ani.
“Spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand valoarea depozitelor detinute de barbati reprezenta 59% din valoarea totala a depozitelor detinute de clientii BCR cu varste de pana in 40 ani, in prezent femeile au recuperat decalajul si au ajuns sa economiseasca in egala masura cu barbatii”, precizeaza BCR.
In ceea ce priveste perioada de economisire, in randul clientilor BCR cu varste de pana in 40 de ani, se observa o crestere a perioadei de economisire de la termen de o luna la termen de 3 luni.
Pentru a consolida aceasta tendinta, BCR ofera, pana pe data de 30 aprilie 2014, o dobanda fixa de 3,75%/an la depozitele in lei de 3 luni, constituite din bani noi, fiind una dintre cele mai bune oferte de pe piata in acest moment.
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 46.000 de angajati deservesc 16,5 milioane de clienti in cadrul a 2.900 de filiale din sapte tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 31 decembrie 2013, Erste Group detinea active totale in valoare de 199,9 miliarde euro, inregistrand un profit net de 61 milioane euro si un raport cost/venituri de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *