Romanii si-au cumparat anul acesta 13 Ferrari si 5 Lamborghini

Astfel, pe categoria autoturismelor rare, se consemneaza, in intervalul ianuarie – iunie din acest an, 547 de unitati inmatriculate, cea mai mare parte dintre acestea fiind second-hand.
Potrivit sursei citate, la nivelul primului semestru din 2017, cele mai multe inmatriculari de masini scumpe au fost din gama Jaguar, respectiv 444 de exemplare, din care 97 incadrate la categoria “Autoturisme noi”.
De asemenea, statistica DRPCIV releva faptul ca, din ianuarie pana in iunie, au fost inmatriculate 47 de masini Maserati (dintre care 23 noi), 21 de Cadillac-uri (un singur exemplar nou), 13 Ferrari (patru noi) si noua Rolls-Royce (7 exemplare second hand si doua noi).
In acelasi timp, in intervalul de referinta, romanii au mai inregistrat in circulatie cinci unitati din gama Lamborghini, patru Aston Martin si trei Pontiac.
Conform datelor DRPCIV, parcul auto national din Romania s-a majorat, in 2016, cu 6,21% fata de anul anterior, depasind 7 milioane de vehicule, din care peste 1,25 de milioane erau inmatriculate in Bucuresti.
Astfel, din cele 1,253 milioane de masini care erau inregistrate in Bucuresti (circa 18% din total), putin peste un milion de exemplare reprezentau autoturisme. In Capitala, majoritatea vehiculelor se incadrau, la finele anului trecut, in categoria de vechime 6-10 ani (346.594 unitati), urmata de cele mai vechi de 11-15 ani (301.648 unitati) si de cele cu peste 20 de ani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *