Romanii, obligati sa isi monteze detectoare de fum in case. Cat costa

Detectorul de fum

Ministerul Economiei are in plan sa oblige toti romanii sa-si monteze in case detectoare de fum, pentru a reduce numarul de incendii.

In tari precum Irlanda, Finlanda sau Marea Britanie cetatenii sunt obligati prin lege sa-si monteze in locuinte detectoare de fum. In Romania mai putin de 20% dintre apartamente au astfel de senzori.
Ministerul Economiei are in plan sa oblige toti romanii sa-si monteze in case detectoare de fum, pentru a reduce numarul de incendii.?
Ideea a pornit de la reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), dupa ce s-a constatat ca sunt foarte multe incendii provocate de instalatii electrice improvizate, care ar fi fost stopate mai repede daca exista o avertizare.
“E vorba de detectoare care sunt autoalimentate prin baterii, de lunga durata. Doar se fixeaza in tavan. Daca e fum sau daca e gaz dau un sunet foarte puternic care avertizeaza familia”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, potrivit digi24.ro.
Sefii ISU spun ca astfel de dispozitive pot fi montate pe holurile caselor. Preturile la astfel de dispozitive cu senzori de detectare a fumului pornesc de la 40 de lei si pot ajunge la 200-250 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *