Romanul Frank Timis a incasat peste 150 de milioane de euro de la British Petroleum pentru o participatie din Senegal

Firma lui Timis a concesionat de la statul senegalez 90% din blocurile de explorare a gazelor naturale denumite Saint-Louis si Cayar inca din 2012. Doi ani mai tarziu, in august 2014, omul de afaceri a vandut 60% din participatie americanilor?de la Kosmos Energy. Tranzactia a fost evaluata de presa africana la circa 300 milioane de euro. In decembrie 2016, BP a cumparat de la Kosmos Energy drepturile de operare pentru 32,49% din cele doua blocuri senegaleze.?Astfel, in urma tranzactiei dintre BP si Frank Timis, cele doua zone de explorare sunt detinute de BP in proportie de circa 60%, Kosmos Energy circa 30% si statul senegalez cu 10%, scrie capital.ro.?
Cele doua blocuri achizitionate includ partea senegaleza a zonei transfrontaliere Tortue, care contine peste 420 de miliarde de metri cubi de gaz descoperit.
In ultima perioada, omul de afaceri Frank Timis a fost prins intr-o serie de probleme juridice create de intrarea in insolventa a producatorului de minereu de fier African Minerals. Compania, care in urma cu sase ani avea cea mai mare capitalizare de pe piata alternativa a Bursei de la Londra, este asaltata de creditori.
Frank Timis are o avere estimata la 270-280 mil. euro, in ultima editie a Top 300 Capital. El ocupa locul 11 in top. In urma acestei tranzactii averea sa sporeste cu peste 50%. In 2012, Frank Timis a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *