Romgaz a anuntat continuarea exploatarii a 11 perimetre petroliere

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Rezultatele pozitive, obtinute prin implementarea programului de lucrari stabilite prin programele anuale ale operatiunilor petroliere, au condus la cresterea volumelor initiale de rezerve dovedite, pentru un numar de unsprezece perimetre, respectiv: Roman, Chirpar, Paingeni, Tarcesti, Sausa, Zau de Campie Saulia, Petis, Sabed, Taga, Alunu si Retis. Romgaz si ANRM (Agentia Nationala de Resurse Minerale, n.r.) au decis continuarea operatiunilor petroliere de exploatare pentru aceste zacaminte comerciale prin semnarea unor acte aditionale de prelungire a perioadei de exploatare”, arata un comunicat al companiei.
Potrivit Legii petrolului nr. 238/2004, durata initiala a concesiunii poate fi pana la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de pana la 15 ani.
„Odata cu aprobarea actelor aditionale prin hotarare de catre Guvernul Romaniei, Romgaz va identifica un potential de exploatare pe termen lung menit sa asigure constanta unei rate performante de inlocuire a rezervelor”, precizeaza oficialii companiei.
Romgaz a realizat in primul trimestru al anului un profit net de 501,2 milioane lei, cu 10,6% in scadere fata de rezultatul net din perioada similara a anului trecut, in timp ce cifra de afaceri a coborat usor, cu 1%, pana la 1,48 miliarde lei, comparativ cu primele trei luni din 2017.
Productia de gaze naturale inregistrata in primul trimestru al acestui an a fost de 1,36 miliarde metri cubi, cu 2,3% mai mare decat cea inregistrata in perioada similara a anului precedent.
La data de 31 martie 2018 societatea inregistra un numar de 6.157 de angajati.
Incepand din 2013, actiunile societatii sunt tranzactionate pe piata reglementata administrata de BVB (Bursa de Valori Bucuresti), sub simbolul SNG, si pe piata principala pentru instrumente financiare listate a LSE (London Stock Exchange), sub forma de Certificate Globale de Depozit (Global Deposit Rights – GDR) emise de The Bank of New York Mellon, sub simbolul SNGR.
Romgaz are o capitalizare de 14,14 miliarde lei. Actionar principal este statul roman, prin Ministerul Energiei, cu o participatie de …

spot_imgspot_img