Rusia analizeaza cererea de recunoastere a independentei Transnistriei

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a precizat ca nu stie prin ce canale a fost transmisa solicitarea Tiraspolului, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.
Sovietul Suprem (Parlamentul) de la Tiraspol a votat miercuri, in unanimitate, o solicitare catre Duma de Stat (Camera inferiora a Parlamentul rus), Consiliul Federatiei si presedintele Vladimir Putin in vederea recunoasterii independentei regiunii transnistrene si alipirii la Rusia. Solicitarea a fost transmisa, de asemenea, ONU si OSCE, iar o delegatie de la Tiraspol era asteptata joi intr-o vizita la Moscova.
La randul sau, liderul de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, a declarat, intr-un interviu pentru agentia France Presse, ca Uniunea Europeana trebuie sa recunoasca Transnistria, daca vrea stabilitate in regiune.
Premierul Iurie Leanca a calificat solicitarea regimului separatist de la Tiraspol “o sfidare directa fata de integritatea teritoriala a Republicii Moldova” si a cerut Rusiei sa vina “cu o reactie prompta, in deplina conformitate cu normele si principiile dreptului international”.
Dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia, presedintele Sovietul Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis o scrisoare Dumei de Stat prin care a cerut ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *