Rusia considera “INACCEPTABILE” amenintarile Statelor Unite cu noi sanctiuni

“Colegii nostri occidentali se straduiesc sa atribuie responsabilitatea mai degraba de partea noastra. Dar subliniem: este vorba de o responsabilitate colectiva”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, la postul Rossia 1.
“Cat despre sanctiunile americane, aceasta atitudine este absolut inacceptabila”, a continuat oficialul rus.
Reprezentantii Ucrainei, Rusiei, UE si Statelor Unite au ajuns, joi, la un acord pentru detensionarea situatiei din Ucraina. Acordul prevede reforme constitutionale si dezarmarea militiile proruse din estul Ucrainei.
Statele Unite au cerut aplicarea imediata a acordului de la Geneva, indemnand Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate si avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza. “Am stabilit luarea unor masuri pentru detensionarea situatiei, prin initierea unui dialog national”, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry.
Kerry a precizat ca Administratia proeuropeana de la Kiev mentine oferta de amnistiere a membrilor grupurilor proruse care parasesc institutiile pe care le ocupa in estul Ucrainei. “Am stabilit principii, angajamente, cuvinte pe hartie. Dar asteptam actiuni”, a spus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *