Rusia si China vor sa ajunga la un comert bilateral de 100 de miliarde de dolari

Rusia si China pot sa isi dezvolte comertul bilateral la 100 de miliarde de dolari pana in 2015, a declarat vineri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, dupa o intalnire cu oficiali din cele doua tari, transmite RIA Novosti, conform Mediafax.
Rogozin a spus ca relatiile comerciale dintre Rusia si China au crescut in primele doua luni ale acestui an cu 4%, dar ca este nevoie de mai mult pentru atingerea acestui obiectiv.
“Ritmul este insuficient pentru a respecta obiectivul stabilit de liderii din Rusia si China, de a aduce valoarea comertului bilateral la 100 de miliarde de dolari pana in 2015”, a aratat Rogozin la reuniunea organizata la Vladivostok, in Orientul Indepartat al Rusiei.
Anul trecut, China a devenit cel mai important stat partener al Rusiei in relatiile comerciale, in timp ce Rusia este al noualea partener al Chinei, a spus oficialul rus.
Oficialii chinezi vor sa stimuleze investitiile in Rusia si sa incurajeze un mediu de afaceri atractiv, potrivit oficialului rus, care a adaugat ca Rusia va prezenta mai multe proiecte mari de investitii la un targ expozitional care va fi organizat in China in luna iunie.
Autoritatile de la Beijing isi intaresc legaturile de afaceri cu Moscova pe fondul relatiilor tensionate din Rusia si Uniunea Europeana.
Presedintele Vladimir Putin urmeaza sa faca o vizita in China luna viitoare si sa semneze mai multe acorduri bilaterale, inclusiv unul referitor la livrari de gaze in aceasta tara.
Investitorii chinezi au confirmat recent planuri de lansare in acest an a primei faze a unui proiect de exploatare a lemnului in Siberia. Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat recent ca relatiile de colaborare cu China reprezinta o prioritate pentru Rusia.
China …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *