Rusia si China cer SUA sa inceteze exercitiile militare din proximitatea Peninsulei Coreea

Liderii Rusiei si Chinei cer SUA sa inceteze exercitiile militare din proximitatea Peninsulei Coreea pentru a reduce tensiunile, dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta balistica despre care se presupune ca ar putea atinge teritoriul statului american, relateaza site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.
Rusia si China au anuntat ca isi vor uni eforturile diplomatice pentru a cere Coreei de Nord sa-si suspende progamul nuclear si pentru a determina SUA si Coreea de Sud sa fie de acord sa inceteze exercitiile militare, care au contribuit la cresterea tensiunilor din Peninsula Coreea.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut, marti, o intalnire bilaterala cu Xi Jinping, presedintele Chinei. Cei doi si-au exprimat intentia de a lucra impreuna pentru a rezolva pe cale pasnica profunda criza cauzata de dezvoltarea programului nuclear nord-coreean. Presedintii celor doua state au sustinut o declaratie comuna ce a scos in evidenta o viitoare colaborare strategica aprofundata a celor doua tari, care vine pe fondul comportamentului impredictibil al Administratiei Trump.
Xi Jinping si Vladimir Putin au declarat ca au convenit asupra colaborarii pentru a ajunge la un acord cu Coreea de Nord bazat pe dialog si negociere.
Cooperarea dintre Rusia si China ar urma sa se extinda si la alte domenii. Liderul chinez a afirmat ca cele doua state o sa intensifice cooperarea bilaterala pentru a asigura suveranitatea si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *