S-a deschis prima banca islamica din Germania. Dobanzile sunt interzise

Kuveyt Turk

Prima banca islamica din Germania, tara in care traiesc patru milioane de musulmani, s-a deschis la Frankfurt, avand la baza principiile sharia (legea islamica).

Potrivit Coranului, comertul este permis, dar dobanzile sunt interzise, ceea ce face ca bancile islamice sa fie mai sigure decat cele obisnuite, potrivit expertilor, relateaza?Deutsche Welle?in pagina electronica.
Kuveyt Turk (KT) Bank, care s-a deschis luni la Frankfurt, nu va percepe dobanzi pentru fondurile pe care le imprumuta clientilor. In schimb, banca islamica poate, de exemplu, sa achizitioneze o proprietate pe care sa o vanda ulterior la un pret mai mare, acceptand inclusiv plata in rate.
De asemenea, banca poate acorda credite cu fondurile din depozitele clientilor, care primesc apoi o parte din profitul obtinut prin operatiunile de creditare. Aceasta “dobanda” nu variaza insa in functie de suma depusa de clienti in banca, potrivit Stiri.Tvr.ro.
Un avantaj al acestui sistem este ca riscurile sunt impartite mai uniform, astfel ca o prabusire totala a sistemului este mai putin probabila.
Conform prevederilor Coranului, investitiile in comertul cu arme, alcool, jocuri de noroc, tutun si prostitutie sunt strict …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *