S-a gasit a”nasul” pentru PET-urile aruncate prin paduri sau rauri. Descoperire a cercetatorilor spanioli care ar putea salva mediul: o larva care devoreaza polietilena

Descoperirea unei larve capabile sa devoreze pur si simplu polietilena, unul dintre materialele plastice cele mai rezistente, folosit la ambalaje, da sperante pentru degradarea rapida a acestui material care polueaza mediul.
a”Deseurile din plastic reprezinta o problema mondiala, cu precadere polietilena, care este foarte rezistenta si care se biodegradeaza foarte dificil in mod natural”, explica Federica Bertocchini, cercetator la Centrul spaniol de cercetari nationale (CSIC), cea care a descoperit larva Galleria mellonella a unui fluture foarte raspandit.
In ficare an, aproximativ 80 milioane de tone de polietilena sunt produse in intreaga lume, precizeaza acesti cercetatori a caror descoperire a fost publicata in revista americana Current Biology. Aceasta larva, crescuta pentru a servi drept momeala la pescuit, este in stare salbatica un paarazit care se fixeaza in ceara de albine, peste to in Europa.
Cercetatoarea spaniola, care este si apicultor amator, a observat ca sacii de plastic in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *