Salarii majorate cu peste 60%, la ANAF si Finante. Guvernul a facut majorarile fara sa anunte

Executivul a majorat pe sest salariile angajatilor din ANAF si alte structurie ale Ministerului Finantelor fara sa anunte. Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substantial de Guvern, prin derogare de la lege, incepand cu luna noiembrie, fara ca masura sa fie anuntata public, scrie profit.ro.

Astfel, prin derogare de la lege, Guvernul a decis ca, incepand cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, functionarii publici si personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finantelor si al?Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si din?Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili vor beneficia de 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta.
Contactat de Profit.ro, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca, in bani, aceasta majorare reprezinta ceva mai mult de 50% din cuantumul actual.
El a aratat totodata ca, cu doar trei zile inainte de aprobarea acestei ordonante, reprezentantul Ministerului Finantelor le-a spus ca nu exista bani disponibili pentru asistenta sociala, mediu si veterinari, care solicitau mult mai putin.
“Este o lege de salarizare “unitara si echitabila””, a comentat, ironic, liderul sindical.
Conform ordonantei Guvernului, majorarea nu este aplicata personalului asimilat din punct de vedere al salarizarii cu cel din aceste institutii si nici angajatilor al caror salariu este majorat pentru ca gestioneaza fonduri europene, pe perioada in care primesc aceasta majorare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *