Salata lyoneza
Ingrediente pentru salata lyoneza:
120 g salata verde, rupta in bucati
60-100 g bacon taiat felii
1 lingura otet alb
2 oua mari
1 ceapa medie, taiata fin
1 lingura otet rosu
1/2 lingurita mustar
sare
piper
Citeste si?Paste cu parmezan in sos de smantana
Cum prepari salata lyoneza:
Pui salata verde intr-un castron mare.
Intr-o tigaie, rumenesti la foc mediu feliile de bacon, amestecand ocazional, pana devin aurii. Le transferi pe un servet de hartie ca sa se scurga si sa se raceasca. Pastrezi grasimea din tigaie.
Pentru a prepara ouale ochiuri, umpli o cratita cu putina apa, in care adaugi otetul alb si tii pe foc pana fierbe usor. Spargi fiecare ou intr-un castronas. Cu o lingura cu gauri, amesteci apa care fierbe pentru a crea un vartej, apoi lasi sa alunece primul ochi. Cu dosul lingurii, impingi imediat albusul care incepe sa se solidifice in jurul galbenusului, pentru a-l tine in jurul acestuia. Repeti intocmai cu al doilea ou. Le lasi sa fiarba 2-3 minute. Scoti cu grija fiecare ou cu lingura perforata si le pui intr-un …