Salonul auto Frankfurt 2013. Cu ce noutati vin GIGANTII industriei

Salonul Auto de la Frankfurt pune accentul pe modele electrice, hibrid si tehnologii noi, potrivit unei analize Mediafax.
Salonul va reuni cele mai importante nume din industria auto mondiala, cu 70 de modele si concepte prezentate in premiera, iesind in evidenta vehicule electrice, automobile cu propulsie hibrida si prototipuri menite sa demonstreze cele mai noi tehnologii si idei de design.
Expozitia este organizata odata la doi ani, iar ultima editie, din 2011, a atras 928.000 de vizitatori.
Audi lanseaza conceptul Sport Quattro, bolidul de 700 de cai putere
Companiile vor prezenta un numar mare de automobile electrice si cu propulsie hibrida (care combina un motor electric cu unul cu combustie interna), modele care costa mai mult fata de masinile obisnuite si pot ridica probleme suplimentare pentru clienti, precum autonomia redusa a modelelor cu baterii.a
In SUA, cea mai dezvoltata piata pentru automobilul electric, teama de a ramane pe marginea drumului in pana de curent a indepartat clientii de modele precum Chevrolet Volt sau Nissan Leaf, care nu au reusit sa castige o cota de piata semnificativa in cei trei ani care au trecut de la lansare.
Totodata, modelele hibrid cu propulsor pe benzina sunt nepopulare in Europa, unde automobilele obisnuite cu motor diesel sunt in general mai economice.
Cum arata conceptul FUTURIST Lexus care se va bate cu Audi Q5 si BMW X3
BMW va prezenta la Frankfurt modelul electric i8, un automobil sport de lux care poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,5 secunde.
Audi a pregatit un concept hibrid Quattro cu propulsor de 700 de cai putere si o viteza maxima limitata la 305 kilometri pe ora.
Toyota vine cu o versiune concept a modelului compact Yaris, echipata cu trei motoare electrice si un propulsor pe benzina cu 4 cilindri, sistem capabil sa dezvolte 400 de cai putere.
Volkswagen, cel mai mare producator auto european, va dezvalui o varianta electrica a popularului Golf si un model Up! cu baterii.
Avand in vedere pretul mai ridicat si problemele de autonomie, automobilele electrice nu vor inregistra probabil un succes rasunator in Europa, insa vor ajuta companiile sa se incadreze in standardele de mediu ale Uniunii Europene privind emisiile poluante si vor demonstra progresul tehnologic al industriei.
Salonul auto Frankfurt 2013. Cum arata primul SUV din istoria Jaguar
Salonul Auto de la Frankfurt va aduce noutati semnificative si in zona SUV-urilor de mici dimensiuni, categorie care s-a dezvoltat accelerat in ultimii ani odata cu succesul unor modele precum Dacia Duster sau BMW X1.
Mercedes va prezenta modelul GLA, iar Lexus va aduce conceptul LF-NX, care preia de la Toyota sistemul hibrid de mare succes.
Dacia va prezenta marti la Frankfurt noul Duster, cu un exterior modernizat si interiorul echipat cu tapiterii noi si o noua plansa de bord. Duster, primul SUV al marcii romanesti, a fost lansat in 2010 si a devenit unul dintre cele mai bine vandute modele ale Renault, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *