Samsung Blue Earth, primul touchscreen care se incarca de la soare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Samsung Mobile a prezentat la Barcelona, in cadrul Congresului Mondial GSM 2009, un nou telefon mobil inovativ cu touchscreen, care se poate incarca prin intermediul unor mini-panouri solare. Blue Earth reprezinta viziunea Samsung in privinta protectiei mediului inconjurator. Acesta este primul touchscreen care foloseste energia solara, iar prin folosirea panourilor amplasate in partea din spate a mobilului, este generata suficienta energie pentru a efectua si primi apeluri la fel ca orice alt telefon. Blue Earth poate fi incarcat si in mod traditional, prin intermediul unui incarcator traditional.

Pentru 30 de minute de convorbiri, este necesara o ora de incarcare la lumina puternica, iar pentru o incarcare completa, sunt necesare intre 10 si 14 ore.

Samsung Blue Earth este construit din plastic reciclat denumit PCM, provenind de la sticlele din plastic, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2, rezultat din procesul de productie. De asemenea, telefonul nu contine substante daunatoare precum Beryllium ori Phthalate. Mobilul este ambalat in hartie reciclata.

„Telefonul Blue Earth demonstreaza angajamentul nostru mic, dar plin de insemnatate, pentru viitor si pentru mediul inconjurator. Suntem hotarati sa obtinem cel mai inalt status eco impreuna cu clientii si partenerii nostri de afaceri, si sa furnizam cel mai bune produse si activitati ecologice”, a declarat JK Shin, vice presedinte si seful diviziei de comunicatii mobile de la Samsung Electronics, citat de Let`s Go Digital.

spot_imgspot_img