Sarea iodata, pericol pentru sanatate. Vezi ce nu stiai despre alimentul nelipsit din orice bucatarie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Datorita procesarii si iodarii artificiale a sarii, aceasta a devenit responsabila de suprasolicitarea rinichilor, mai ales in cazul bebelusilor, de probleme cardiovasculare, de hipertiroidie si multe alte afectiuni.
De ce trebuie sa imbogatim sarea cu iod sintetic, cand sarea naturala, cea de mare in special, are deja cantitatea optima de iod de care are nevoie organismul? Iodarea obligatorie a sarii concomitent cu interzicerea comercializarii sarii neiodate pentru alimentatie este un abuz si un pericol pentru sanatate, de care putini dintre romani sunt realmente constienti.
Sarea iodata este sare rafinata, saracita de toate oligoelementele benefice organismului, dar imbogatita, prin procedee chimice, cu iod. Sarea imbogatita cu iod a aparut ca o solutie la cazurile tot mai frecvente de boli cauzate de lipsa iodului, adica afectiuni ale glandei tiroide. Desi consumul de sare iodata pentru o „sanatate de fier” este mediatizat si incurajat, studiile arata ca efectele sunt exact opuse, datorita unei cantitati prea mari de iod sintetic ce suprasolicita glanda tiroida si intreg organismul, potrivit bzisanatate.ro.
Sarea procesata este imbogatita cu iodat de potasiu sau iodat de magneziu, substante care favorizeaza cresterea afectiunilor tiroidiene. In plus, pe langa iod, sarea procesata, adica alba, fina si foarte aratoasa, contine si un antiaglomerant – E536 (ferocianura de potasiu) sau E535 (ferocianura de sodiu) – care au ca efect cresterea incidentei bolilor cardiace, accelerarea proceselor de ateroscleroza si toxicitate crescuta.
Cand sarea se pune in mancarea care fierbe, ferocianura de potasiu se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier, fapt care cauzeaza reducerea aportului de oxigen in sange, dificultati de respiratie, dureri de cap …

spot_imgspot_img