Scandalul intre fratii Micula si statul roman continua: „Nu ne-au platit nimic”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu suntem de acord cu compensarea

Ministerul Finantelor a anuntat luni ca a platit datoria catre fratii Micula chiar inainte de decizia definitiva de vineri a curtii de arbitraj de la Washington. In replica, aamenii de afaceri Ioan si Viorel Micula au precizat ca statul a facut o compensare a datoriilor, fara acordul lor.

Ministerul Finantelor a platit datoria catre fratii Micula, suma fiind achitata prin mecanismul de plata reglementat de Consiliul Concurentei, insa Comisia Europeana obliga autoritatile romane sa recupereze intreaga suma, a anuntat, luni, Ministerul Finantelor.
Oamenii de afaceri Ioan si Viorel Micula au reactionat luni, pentru News.ro, la anuntul Ministerului Finantelor, care considera ca a achitat deja despagubirea decisa de curtea de arbitraj de la Washington, si au precizat ca statul a facut o compensare a datoriilor, fara acordul oamenilor de afaceri, iar acum cere banii inapoi, dupa ce Comisia Europeana a considerat ca este ajutor de stat.
„Una din firme avea, intr-adevar, datorii la stat. S-a facut o compensare, numai ca acum Ministerul Finantelor ne cere banii inapoi pentru ca ar fi ajutor de stat”, a declarat luni, pentru News.ro, omul de afaceri Viorel Micula.?
Mai mult, oamenii de afaceri spun ca nu au fost niciodata de acord cu compensarea datoriilor. „Nu suntem de acord cu compensarea, noi vrem ca statul sa ne dea banii”, au spus acestia.
Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat definitiv procesul intentat statului roman la ICSID, Curtea de Arbitraj de …

spot_imgspot_img