Scandalul Volkswagen. Cancelarul Angela Merkel reactioneaza

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut marti deplina transparenta in elucidarea acuzatiilor aduse de autoritatile SUA companiei Volkswagen, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Tinand cont de situatia dificila, este vorba de a arata deplina transparenta in elucidarea deplina a cazului. Ministerul Transporturilor este in stransa legatura cu Volkswagen si sper ca toate informatiile vor fi prezentate cat mai rapid posibil”, le-a declarat jurnalistilor, la Berlin, oficialul german.
Marti, actiunile Volkswagen, cel mai mare producator auto din lume, inregistrau la bursa un declin de 17,5%, la 110,20 euro, comparativ cu o scadere de 20% luni, dupa ce compania a anuntat provizioane de 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluarii.
Din cauza declinului actiunilor, VW a pierdut luni aproximativ 15 miliarde de euro (16,9 miliarde de dolari) din capitalizarea de piata. In acest an, titlurile companiei au scazut la bursa cu 41%.
Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.
“Pentru a acoperi rechemarile la service si alte eforturi necesare pentru a recastiga increderea clientilor nostri, Volkswagen intentioneaza sa constituie provizioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *