Scandalul Volkswagen. Cum trisa VW la testele de noxe

Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari pentru ca masinile sale diesel ar dispune de un soft care activeaza o setare speciala in cadrul testelor de noxe, astfel incat sa insele autoritatile americane care masoara emisiile toxice, noteaza Mediafax.?

Modul exact in care functioneaza a”smecheria” Volkswagen este explicat de Reuters prin intermediul unui infografic, potrivit puterea.ro.
Pe scurt, mecanismul, dezvaluit dintr-o intamplare de catre doi activisti ecologisti, mascheaza adevaratele emisii doar in timpul testarii pe un dispozitiv tip dinamometru, asa incat, atunci cand masinile circula in mod obisnuit, pe sosea, ele ajung de fapt sa emita un nivel de pana la 40 de ori mai mare decat este permis legal.
In modul de test (“dyno mode”), sistemele masinii treceau pe un set diferit de setari si calibrari, care faceau ca emisiile sa fie mult mai mici, in concordanta cu normele EPA. Odata ce testarea se incheia, masina revenea la regimul normal de functionare in care nivelul noxelor emise era mult mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *